Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка 156 1,9 JTD 16V, 159 1,9 JTD 16V, Accord 7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за покупка 156 1,9 JTD 16V, 159 1,9 JTD 16V, Accord 7

Здравейте,
    По неволя се налага да сменя возилото. На кратко историята е -слизам от бензинова BMW E36. Карам я от почти 10г. Колата е прилично модефицирана за това време(над 300Нм на колелата) и е за каране, но за съжаление е и доста коварна ако не знаеш как да я' караш. Жената имаше наскоро малък инцидент с нея и общо взето вече я е страх да я' кара. Също ни трябва и малко по практична кола, за предпочитане на предно и да може да вози 2 възрасти и две деца.За съжаление никога не съм карал нито една. Обиколихме да ги разгелдаме по Автокъщите пък и "шефа" да одобри.

Пускам темата тука защото 156цата ми е най на сърце. Размерът и' е точно какъвто аз харесвам, по лекичка е и като динамика предполагам ще е по добре. Също поведенито в завойте ще е по приятна предполагам. Лошото е, че вече остаряха малко, от към пасивна безопастност са зле, но пък не е по зле от БМВ-то. Май по трудно ще се намери запазен екземпляр. Набелязъл съм 1,9 защото е по лека отпред, не ми харесва недозавиването на коли с тежки предници ала Ауди.

159-ката просто е по нова и мога по лесно да намеря подходяща кола, но пък е по тежка, харчи малко повече и от към динамика особено в завойте не знам как е с тези килца. Пасивната безопастност е на много добро ниво. 1,9 16v защото разхода на 2,4 ми идва в повече като за дизел.

Акорда - харесва ми, доста добре е направен от към интериор, има много място за задните седалки- може да и бензин и дизел, въпреки, че бензиновите са доста скъпи и трудно се намират с високо ниво на оборудване.

Ще се радвам ако някой който е карал 156ца и 159ка да сподели да пътното поведение и от към надежснот как са. Ако някой може да каже и нещо за Акорда спрямо Алфите, ще се радвам.

По колата всичко си правя сам, имам условия, инструменти и почти всички ремонти си правя аз, та било то и основен ремонт на двигателя.
    Гледам имате сбирки в София, но не знам колко са посещявани. Ако някой може да ме повози ще се радвам. Опитах да неама и двете Алфи от фирми в София, обаче все заети бе, много ги карат тия Алфи.
    Last edited by maxpower; d.m.y г., 21:52.

Първоначално публикувано от maxpower Покажи съобщение
    Здравейте,
    По неволя се налага да сменя возилото. На кратко историята е -слизам от бензинова BMW E36. Карам я от почти 10г. Колата е прилично модефицирана за това време(над 300Нм на колелата) и е за каране, но за съжаление е и доста коварна ако не знаеш как да я' караш. Жената имаше наскоро малък инцидент с нея и общо взето вече я е страх да я' кара. Също ни трябва и малко по практична кола, за предпочитане на предно и да може да вози 2 възрасти и две деца.За съжаление никога не съм карал нито една. Обиколихме да ги разгелдаме по Автокъщите пък и "шефа" да одобри.

Пускам темата тука защото 156цата ми е най на сърце. Размерът и' е точно какъвто аз харесвам, по лекичка е и като динамика предполагам ще е по добре. Също поведенито в завойте ще е по приятна предполагам. Лошото е, че вече остаряха малко, от към пасивна безопастност са зле, но пък не е по зле от БМВ-то. Май по трудно ще се намери запазен екземпляр. Набелязъл съм 1,9 защото е по лека отпред, не ми харесва недозавиването на коли с тежки предници ала Ауди.

159-ката просто е по нова и мога по лесно да намеря подходяща кола, но пък е по тежка, харчи малко повече и от към динамика особено в завойте не знам как е с тези килца. Пасивната безопастност е на много добро ниво. 1,9 16v защото разхода на 2,4 ми идва в повече като за дизел.

Акорда - харесва ми, доста добре е направен от към интериор, има много място за задните седалки- може да и бензин и дизел, въпреки, че бензиновите са доста скъпи и трудно се намират с високо ниво на оборудване.

Ще се радвам ако някой който е карал 156ца и 159ка да сподели да пътното поведение и от към надежснот как са. Ако някой може да каже и нещо за Акорда спрямо Алфите, ще се радвам.

По колата всичко си правя сам, имам условия, инструменти и почти всички ремонти си правя аз, та било то и основен ремонт на двигателя.
    Гледам имате сбирки в София, но не знам колко са посещявани. Ако някой може да ме повози ще се радвам. Опитах да неама и двете Алфи от фирми в София, обаче все заети бе, много ги карат тия Алфи.
    Здравей, колега,

В София колеги се срещат всеки четвъртък на бензиностанция Еко на бул. България след 20:00 ч. Не вярвам да ти откажат едно кръгче... този четвъртък вероятно няма да присъствам, иначе с удоволствие бих те повозил... ако до неделя не си събрал нужната информация, можеш да ми звъннеш и да се срещнем. 0889714424 Петър
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Здравей и от мен колега по форуми (пишем и в другия,общ за нас, форум ) ! Аз също все още нямам кола от тази марка, но имам доста познати с такива и се возя на техните коли... При всички положения 159-ката е "по-" "по-" по почти всички параметри от 156-цата! 1.9jtd е отличен мотор,който също като М47D20 си има своите задължителни 'точки' за преглед,профилактика и модифициране (всъщност - идентични на тези при 'нашия' дизел ) , но 'базата' му е отлична и има доста писано за него из форума - може да се прочете! Според мен - търси хубава 159-ка! Като допълнение мога да кажа,че явно "Алфа Ромео" си имат своите специфични особености,но е една от малкото други марки,които също носят на 100% 'радостта от шофирането',но ти и сам скоро ще го разбереш това !
      Last edited by ildivvy; d.m.y г., 20:56.
      BMW 318ti '96

Comment

Здравей колега! Имал съм и двете модификации на 156. Като преди фейса беше бензин, втората беше 1.9 140 коня. Конкретно за 1.9. Имала е замаскиран проблем с турбината и се наложи да отварям мотора. Но след направата му с качествени части над четири години и 65к никакви ядове. С колата като цяло не съм имал проблеми. Доставяла ми е удоволствие като и натиснеш педала и на шеста да започне да ускорява. Моята си беше с катализатора и без чип. Колегите с ремап могат да ти споделят как е при тях. Имай обаче едно на ум, в завой ако я настъпиш почти ти е сигурно недозавиването. Като недостатък мога да кажа, че окачването на 156-цата е слабо за нашите пътища. Продадох я и сега си търся 159. Карал съм 159, там е друга бира. Доста по-стабилно седи на пътя и в завой. И аз търся 1.9. Пожелавам ти успех и вземи това което ти доставя удоволствие.
        Alfa Mito 1.4
        156 2.0 155 ex
        156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Ако си купиш запазена, наистина свежа 156 1.9 140 коня пълен фейс, ще страдаш най-малко, и то точно от две неща - тампони на горните носачи и тампони на предната стаб.щанга.

При другите модели и/или двигатели списъкът със слабите места, набъбва значително.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Благодаря за бързите отговри колеги. Да питам също как вървят цените понеже маржа е доста голям. Къде е златната среда в момента?
            Също малко се изкушавам за 2,4 ако трябва да съм честен, като гледам там цените са средно с около 1-2к повече от 1,9ката? Карал съм бая вагове с 1,9-2.0тди (работех във Фолксваген), Жената имаше Авенсис 2,2 140кс. Като цяло имаха задовлителна динамика, но нищо кой знае какво. Нещо подобно ли да очаквам от 1,9ката предвид това, че е тежичка 159ката.
            Не можах да дойда на тази сбирка, ще се ориентирам към следващата, че съм командировка тия дни.

Comment

Първоначално публикувано от ildivvy Покажи съобщение
              При всички положения 159-ката е "по-" "по-" по почти всички параметри от 156-цата!

Мии, не е баш така.
              Със сигурност 159ката е по-тиха, по-комфортна, по-стабилна при висока скорост, а може би и по-красива. Минусите и са, че е тежка, и има малко немско усещане, не е толкова директно свързана с пътя. Ръчната кутия на 1.9 дизела е опелски боклук - слаби лагери и неприятно превключване.

Но 156-цата е по-лека, по-пъргава, по забавна за каране и по-приятна за градско и извънградско по завоите. На магистрала е кошмар, също и по лоши пътища. 156 няма дпф, няма вихрови клапи и всичките ск. кутии са здрави. Тоест = по-малко проблеми.

Общо взето, зависи кой какво търси. Аз имам бензинова 156ца и за градско и селско е супер, в града можеш да я караш само на 1ва и 2ра ( на 2ра вдига 100км/ч) , но напоследък започнах да карам предимно на дълги разстояния и мисля да я сменя със 159ка, защото искам по-тиха и комфортна кола.

Автора да ми пише ако иска да пробва бензинова 156-ца. През повечето дни от седмицата съм в София. На газ е по-икономична от дизела и има много хубав звук. За вървежа няма да казвам нищо, че ще скочат веднага ядосани дизелисти, но да кажем че върви добре.
              156 2.0TS

Comment

Една поправка колега,не всички кутии при 156 са здрави,питай някой с 2.4 20V,тоест опелска шитня и нон стоп приключения с вътрешни карета.
                166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

Comment

Ако взимаш 156, ти препоръчвам 2.4 10 винтила.......за 159 1.9......156-та е по пъргава само първите 400 метра...за комфорт не ми се говори, тези коли не са в тоя клас....159-та стой по добре на пътя в всяко едно отношение.....колкото е по нов модела е за препоръчване, остранени са някой недъзи, но пък се появяват и повече капризи.....свързвани с еко норми, електроника и т.н...
                  п.п...говоря само за дизел, защото бензиновите двигатели при тези модели са жмел....мое мнение!
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщение
                    Една поправка колега,не всички кутии при 156 са здрави,питай някой с 2.4 20V,тоест опелска шитня и нон стоп приключения с вътрешни карета.
                    Прав си колега, това го бях забравил.
                    156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                      Прав си колега, това го бях забравил.
                      Аз пък си мисля, че сега го научи....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Вземи си Акорда.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Вземи си Акорда.
                          Защо Акорда колега? Ще се радвам ако дадеш по подробно, че ми е интересно? Скъпи са, предполагам има защо.

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          \....за 159 1.9.....
                          Ще се раздвам да кажеш защо 1,9ката е за предпочитане?

За 156цата до колкото се интересувах 16в също имат вихрови клапи, но това не е проблем, гледам има нови колектори по 350 лв с отстъпката. За 159ката ДПФ и ЕГР-а ще ги отстраня общо взето веднага, не мога да се разправям с ядовете от тия системи като я караме на къси разтояния, а на тези години вече със сигурност ще създават проблеми.
                          Четох за м32 кутията, че са и слаби лагерите. Ще ги сменям ако трябва, все ще изкарат 100хил км.

Comment

Ти май не четеш. Няма 156 с вихрови клапи.
                            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

За маслото е ясно, че ще е пълна синтетика. От масло и качествени части не пестя. За смяната сменям на година-година и 1/2 и около 10-12к не повече, независимо колко е лонг лайф.

Ако трябва да съм честен разума казва Хондата(жената също), но пък винаги съм искал да имам Алфа. Лошото на Хондата е ,че е по скъпа, комбито е просто ужасно остава само седана, дизела си го бива, не съм го карал, но не бях чувал толкова меко работещ дизел. Интериора е хубав и консервативен, но не е като в Алфата. За седящите отзад е много по широко. На краш тестовете се представя добре. Вероятно ще е по лесна за продажба след време. Някой ако е карал Хондата ако може да каже как се държи на пътя?
                              Last edited by maxpower; d.m.y г., 21:47.

Comment

Working...
                              X